Dan Mugur Dumitrescu         Ploiești, str. Sportului, nr. 2B         0722 229 309
 
 

Endodontiţie

 

Scopul tratamentului endodontic este de a salva un dinte care are pulpa inflamată sau necrozată, care este gangrenos, de a preveni şi trata inflamaţia aflată la nivel apical.

Întregul sistem endodontic (reţeaua de canale din rădăcinile dintelui) se va steriliza, va fi curăţat de materia organică, atât mecanic cât şi chimic şi ulterior se va etanşa cu materiale biocompatibile, astfel încât sistemul endodontic va rămâne o zonă lipsită de bacterii, fără a cauza dureri ulterioare.

Utilizarea aparaturii moderne facilitează tratamentul endodontic, sistemele rotative permiţând efectuarea lui şi în cazuri mai dificile printr-un acces mai bun apical, prin curăţare mecanică mai bună si prin redarea unei forme optime de obturare. Apex-locatorul încorporat dă o informaţie corectă referitoare la lungimea de lucru, iar sistemele de obturare cu gutapercă oferă o soluţie endo de lungă durată în realizarea obturaţiei tridimensionale.

De asemenea, microscopul endodontic utilizat de către medicul specialist endodont va facilita realizarea unei obturații/reobturații perfect endodontice.

Toate manoperele endodontice se vor monitoriza prin efectuarea de radiografii pre şi post operatorii ce permit vizualizarea realizării unui tratament de optimă calitate.

 
 
 
Sus