Dan Mugur Dumitrescu         Ploiești, str. Sportului, nr. 2B         0722 229 309
 
 

Ortodonție

 

Ortodonția se ocupă de "estetică surâsului", rezolvând alinierea dinţilor, tratarea anomaliilor, rezolvarea problemelor de ocluzie (de muşcătura) dar şi pregătirea pacientului pentru un tratament complex multidisciplinar: implantologie, chirurgie şi protetică, astfel încât să se ajungă la un rezultat optim, ce mulţumeşte atât pacientul cât şi echipa medicală.

"Vedeta" tratamentului ortodontic este aparatul dentar, aparat ce poate fi :

 • Aparat mobil sau mobilizabil

  Recomandat în perioada de creştere a oaselor maxilare, adică până la vârstă de 11 ani, când încă mai există dinţi de lapte. Sunt aparate viu colorate, confecţionate din acrilaţi speciali, cu o înaltă tehnologie, fiind uşor de suportat de către micuţii pacienţi, dar şi atractive prin culori şi design.

 • Aparate fixe metalice

  Toate componentele acestui aparat sunt metalice: brackeții (plăcute ce se lipesc pe fiecare dinte în parte) şi arcul (sârmă orizontală ce trece prin brackeți) sunt metalici, confecţionate dintr-un aliaj uşor de suportat de către pacienţi. Aparatul este vizibil, cerut mai ales de către adolescenţi, ce preferă elasticele colorate şi chiar brackeți sub formă de floricele, steluţe sau Mickey Mouse.

 • Aparate ceramice

  Brackeții sunt ceramici, arcul este învelit, având culoarea dintelui. Predomină componentă estetică, înlăturând dezavantajele metalului- vizibilitate, mai uşor de suportat( brackeții sunt mai rotunjiţi, fiind mai uşoară adaptarea), şi datorită ceramicii sunt hipoalergeni (pentru pacienţii cu alergii la metale).

 • Aparate ceramice auto ligaturante

  Au toate avantajele unui aparat ceramic, la care se mai adaugă scurtarea duratei de tratament cu câteva luni, datorită tehnologiei bracketilor.

 • Aparate de safir

  Aparatele dentare de safir - bijuteriile care îndreaptă dinții! Bracketurile din safir sunt transparente, aproape invizibile şi de obicei se confundă cu dintele; înlătură aspectul inestetic dat de purtarea unui aparat ortodontic obişnuit, fiind confundate cel mai frecvent cu bijuterii dentare.

 • Aparate linguale STB

  Brackeții sunt metalici, dar aplicaţi pe interiorul dinţilor, înspre limbă. Avantajul acestui aparat este că nu se observă. Dezavantajele constau în gradul de confort al acestui aparat.

 • Aparat INCOGNITO©

  Nimeni nu va şti că aveţi aparat ortodontic, deoarece acest aparat se montează pe interiorul dinţilor, este invizibil, perfect adaptat pentru fiecare pacient, datorită tehnicii de fabricare (tehnică CAD-CAM , computerizată, prin care fiecare bracket este confecţionat pentru fiecare dinte în parte) Aparatul lingual INCOGNITO este cel mai modern aparat ortodontic care îmbină cerinţele estetice de pe durata tratamentului cu succesul garantat 100% al unui zâmbet perfect la finalul tratamentului.

Aparatele ortodontice pot fi purtate la orice vârstă și de către orice pacient, durata tratamentului variând în funcție de aparatul ales și de anomalia ce urmează a fi corectată - între 6 luni și 2 ani.

 
 
 
Sus