Dan Mugur Dumitrescu         Ploiești, str. Sportului, nr. 2B         0722 229 309
 
 

Parodontologie

 

 În colaborare cu GENETIC LAB Bucureşti la cabinetul Dr. Mugur Dumitrescu se pot face teste pentru determinarea predispoziţiei genetice pentru boala parodontală si test de determinare a bacteriilor care produc boala paradontală.

Obţinut în urma cercetărilor genetice de ultimă oră, el poate identifica principalii agenţi patogeni ce cauzează boala parodontală.

Se pot detecta: Actinobacillus actinomycetemcomitans, Tannerella forsythia, Campylobacter rectus, Eikenella corrodens, Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Prevotella nigrescens, Treponema denticola.

Determină bacteria ce cauzează boala, eficientizând schema de tratament şi şansele de vindecare pana la 100%.

Boala poate fi detectată in stadiul incipient ( gingivita ), astfel incăt costurile suportate de pacient pentru tratament sa fie minimale. Chiar dacă semnele clinice ale bolii dispar, testul reprezintă singura metodă certă care atestă ca Paradontoza a fost vindecată total.

Metodă de recoltare extrem de simplă, fără durere. Kit de recoltare oferit gratuit, transportul probei gratuit.

Metoda de determinare PCR - cea mai avansată tehnică de biologie moleculară existentă in momentul actual, având o acurateţe a determinării maximă.

Durată redusă a analizei 5-14 zile lucratoare, rezultat trimis prin mail, fax sau poştă.

Utilizarea metodelor preventive este indicată în boala parodontală: NeyPul (produs de VitOrgan Germany).

În principal boala parodontală poate fi diminuată sau stopată prin metodele de detartraj supra şi subgingival (îndepărtarea depozitelor de tartru cu aparatul de detartraj cu ultrasunete), surfasaj (cu deschidere sau nu de lambou) pentru curăţarea profundă a pungilor parodontale şi eliminarea cimentului şi osul necrotic. De asemenea se pot face imobilizari de dinţi parodontotici prin utilizarea fibrelor de sticlă DENTAPREG. Se pot utiliza grefe gingivale pentru acoperirea de recesiuni.

Ca şi noutate in refacerea structurii parodontale şi volumizarea papilelor interdentare se pot utiliza produsele firmei BIO SCIENCE (Germany) – HYADENT.

De asemenea, cu ajutorul laserului BIOLASE se pot efectua tratamente de stopare sau încetinire a bolii paradontale cât și de stimulare a regenerării paradontale.

 
 
 
Sus